INHOUD
Tijdens deze cursus doorlopen we de bezwaarprocedure van ontvangst van het bezwaarschrift tot aan de hoorzitting en uitspraak.
Uiteraard komen aan de orde:
We gaan ook in op de dwangsomregeling bij niet tijdig beslissen. Er zijn immers bepaalde adviseurs die ‘handig’ gebruik proberen te maken deze regeling. Bovendien besteden we aandacht aan de communicatieaspecten bij ontvangst, hoorzitting en uitspraak. Belangrijke aandachtspunten zijn het verzamelen van relevante gegevens, de opbouw van het dossier en het toetsen van de beroepswaardigheid van de uitspraak.
Als er daarnaast nog specifieke aandachtspunten zijn die je behandeld wilt zien, kun je die van tevoren aan ons doorgeven en dan worden die behandeld. Ook maken wij graag gebruik van voorbeelden uit jouw eigen praktijk!
De cursisten krijgen voorafgaand aan de cursus per e-mail een casus/bezwaarschrift toegezonden, met het verzoek een uitspraak op te stellen en deze voor de cursus voor te bereiden. Tijdens de cursus wordt de casus besproken en worden tips en suggesties gedaan.
Na afloop ben je in staat de eisen die door wetgeving en jurisprudentie worden gesteld aan de bezwaarprocedures in de praktijk ten uitvoer te brengen.
* Let op:
Deze cursus heeft raakvlakken met onze cursus Proceskostenvergoeding. Ben je voornamelijk daarin geïnteresseerd, dan kun je beter die cursus volgen. Daar gaat het puur om het omgaan met de n.c.n.p.-bureaus en wordt de bezwaarprocedure verder niet behandeld.
GEGEVENS
Voor wie
Deze cursus is bestemd voor medewerkers van gemeenten, waterschappen, samenwerkingsverbanden, taxatie- en detacheringsbureaus die werkzaamheden (gaan) verrichten in het kader van bezwaarprocedures over de Wet WOZ en/of gemeentelijke en/of waterschapsheffingen.
Docent
Arnaud Bruijns.
Duur
2 online sessies van 3 uur:
Data
Locatie
Vanaf je eigen werkplek.
Prijs
€ 475,-- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal.
Hoe gaat het in zijn werk?
Je ontvangt van ons eerst een bevestiging van je aanmelding. Kort voor aanvang van de eerste cursusdag ontvang je van voor elke sessie een uitnodiging via Microsoft Teams. Je krijgt toegang tot een virtueel klaslokaal waarin de docent zijn/haar verhaal zal vertellen. Uiteraard kan je via je microfoon vragen stellen aan de docent, net als in een gewone cursusomgeving.
Wat heb je nodig?
Een computer, laptop, tablet of telefoon met geluid en evt. een microfoon en een camera. Een Teams-account is niet nodig.
Let op:
We kunnen helaas (nog) niet voorkomen dat je naam en mailadres zichtbaar zijn voor de andere deelnemers. Houd hier dus rekening mee. We doen ons best hier een oplossing voor te zoeken.
VRAGEN
Als je vragen hebt over deze opleiding kun je contact met ons opnemen. Je kunt ons bellen (0184-499 494) of e-mailen (mail@lokbel.nl).
Je kunt je aanmelden door hiernaast op de gewenste (start)datum te klikken. Daarna wijst alles vanzelf. Je ontvangt van ons een bevestiging per mail.