Themadagen >> Themamiddag Omgaan met Wob-verzoeken

Themamiddag Omgaan met Wob-verzoeken 

Regelmatig worden afdelingen Belastingen geconfronteerd met verzoeken om informatie op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Op die verzoeken moet worden besloten, en afhankelijk van de beslissing moeten gegevens worden verstrekt. Maar hoe herken je een Wob-verzoek? Een beroep op de Wob wordt, soms bewust, niet altijd duidelijk aangegeven.

Rondom het Wob-verzoek kunnen verder allerlei inhoudelijke vragen spelen. Welke informatie
moet worden verstrekt, welke informatie mag niet worden verstrekt? Voor sommige categorieën informatie geldt bij het verstrekken een belangenafweging, voor andere categorieën weer niet. Welk bestuursorgaan moet de informatie verstrekken? In wat voor vorm kan ik informatie verstrekken? Moet ik alle informatie verstrekken, ook al kost het enorm veel tijd om alles op te zoeken? Welke gronden zijn er om informatie te weigeren? Welke ontwikkelingen zijn er met betrekking tot de Wob?

Tijdens deze cursus wordt het stelsel van de Wob uiteengezet. Daarbij wordt tevens ruim
aandacht besteed aan de wisselwerking tussen de Wob en de belastingwetten. Denk daarbij aan de verhouding tussen de Wob en art. 40 Wet WOZ inzake gegevensverstrekking op verzoek, en aan de geheimhoudingsplicht van art. 67 AWR.

Voor wie

Deze themamiddag is bestemd voor onder andere (beleids)medewerkers van afdelingen Belastingen en Financiën van gemeenten, waterschappen, samenwerkingsverbanden en provincies.

Doel

Tijdens deze themamiddag krijgt u inzicht in de werking van de Wob, en hoe met verzoeken om informatie op een praktische manier kan worden omgegaan.

Docent

De themamiddag wordt verzorgd door mr. A.A.C. (Arnaud) Bruijns, als fiscaal-juridisch adviseur verbonden aan Van den Bosch & partners. Linkedin Arnaud Bruijns

Duur

1 dagdeel. Het programma vangt aan om 13.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Datum en locatie

6 december 2018, Cursus- en Vergadercentrum Domstad te Utrecht.

Prijs

€ 250,-- p.p., exclusief 21% BTW en inclusief lesmateriaal.

Vragen

Als u vragen heeft over deze cursus, kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bellen (0184-499 494) of e-mailen (mail@lokbel.nl).


 

Aanmelden
   voor (start)datum: 06-12-2018

NIEUWS

Academie Lokale Belastingen ● Tel: 0184-499 494 ● E-mail: mail@lokbel.nl | KvK 09114791 | Algemene Voorwaarden | Privacy Policy | powered by: CB-WebDesign.NL | Login