Themadagen >> Themaochtend Basis Loonvordering

Themaochtend Basis Loonvordering 

De loonvordering is een invorderingsmiddel dat steeds meer wint aan populariteit. Reden hiervoor is dat het een vereenvoudigd derdenbeslag is, waarbij de invorderingsambtenaar met relatief weinig inspanning een snel en groot resultaat kan behalen. Door de steeds verbeterende informatievoorziening is de kans op succes groter dan voorheen. Wel is gedegen kennis noodzakelijk van het wettelijk kader en de procedures rondom de loonvordering. De verhouding tussen de belastingplichtige en zijn werkgever moet zo min mogelijk verstoord worden tijdens het proces.

Inhoud
In de basismodule wordt de invorderingsambtenaar die geen/weinig ervaring heeft met deze executoriale maatregel het juridisch kader bijgebracht. De opbouw van de cursus is:

  • vindplaats en positie van de loonvordering in de Invorderingswet 1990;
  • informatiebepalingen: de rechten en verplichtingen van de belastingschuldige, de werkgever en de belastingdiensten;
  • uitleg van de vereisten voordat een loonvordering verstuurd mag worden;
  • het versturen van de loonvordering met daarbij de functie en het wettelijk kader van de beslagvrije voet.


Voor wie

De bijeenkomst is bestemd voor beleidsmakers en ambtenaren belast met de invordering bij gemeenten, waterschappen en samenwerkingsverbanden. 
Van de cursist wordt verwacht dat hij/zij wel kennis heeft van de terminologie en de werking van de Invorderingswet 1990. De berekening van de beslagvrije voet vindt plaats in vervolgmodule Themamiddag Verdieping Loonvordering. (lees meer...)

Werkwijze

De module is opgebouwd uit een dagdeel waarin de lesstof wordt behandeld en uitgediept. Van de cursisten wordt een actieve bijdrage verwacht door eigen vragen of aanverwante problemen in te brengen.

Docent

De docent is de heer P. (Paul) Havinga, al jaren deurwaarder en als docent dwanginvordering aan ons verbonden.

Duur

1 dagdeel. Het programma vangt aan om 09.00 uur en eindigt om 12.00 uur.
Aansluitend wordt de themamiddag Verdieping Loonvordering gehouden.

Datum en locatie

22 november 2018, Cursus- en Vergadercentrum Domstad te Utrecht.

Prijs

€ 250,-- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal (voor de themaochtend Basis Loonvordering).

€ 475,-- exclusief BTW en inclusief lunch en lesmateriaal (voor de themaochtend Basis Loonvordering en de themamiddag Verdieping Loonvordering).

Vragen

Als u vragen heeft over deze cursus, kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bellen (0184-499 494) of e-mailen (mail@lokbel.nl).

Aanmelden
   voor (start)datum: 22-11-2018

NIEUWS

Academie Lokale Belastingen ● Tel: 0184-499 494 ● E-mail: mail@lokbel.nl | KvK 09114791 | Algemene Voorwaarden | Privacy Policy | powered by: CB-WebDesign.NL | Login