Themadagen >> Themamiddag Verdieping Loonvordering

Themamiddag Verdieping Loonvordering

De loonvordering is een invorderingsmiddel dat steeds meer wint aan populariteit. Reden hiervoor is dat het een vereenvoudigd derdenbeslag betreft, waarbij de invorderingsambtenaar met relatief weinig inspanning een snel en groot resultaat kan behalen. Door de steeds verbeterende informatievoorziening is de kans op succes groter dan voorheen. Wel is gedegen kennis noodzakelijk van het wettelijk kader en de procedures rondom de loonvordering. De verhouding tussen belastingplichtige en zijn werkgever moet zo min mogelijk verstoord worden tijdens het proces.

Inhoud
In de verdiepingsmodule wordt de berekening van de beslagvrije voet behandeld. We staan stil bij de verhogingen en verlagingen van de beslagvrije voet en de informatieverplichting van de belastingschuldige/werkgever. Er wordt gewerkt met praktijkvoorbeelden en casussituaties. Daarnaast krijgt u uitleg over de behandeling van de loonvordering bij samenloop van meerdere beslagleggers (Gerechtsdeurwaarder/Belastingdiensten). Wie moet verdelen en hoe vindt die verdeling plaats?

Voor wie

De module is bestemd voor de ervaren medewerker Invordering bij gemeenten, waterschappen of een samenwerkingsverband, die zijn/haar kennis over dit onderdeel up-to-date wil brengen. Kennis van de basisbeginselen wordt verwacht. De deelnemers van de basismodule kunnen direct instromen.

Docent

De docent is de heer P. (Paul) Havinga, al jaren deurwaarder en als docent dwanginvordering aan ons verbonden.

Werkwijze

De module is opgebouwd uit een dagdeel waarin de lesstof wordt behandeld en uitgediept. Van de cursisten wordt een actieve bijdrage verwacht door eigen vragen of aanverwante problemen in te brengen.

Duur

1 dagdeel. Het programma vangt aan om 13.00 uur en eindigt om 16.00 uur.
Voorafgaand wordt de themaochtend Basis Loonvordering gehouden.

Datum en locatie

22 november 2018, Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Utrecht.

Prijs

€ 250,-- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal (voor de themamiddag Verdieping Loonvordering).

€ 475,-- exclusief BTW en inclusief lunch en lesmateriaal (voor de themaochtend Basis Loonvordering en de themamiddag Verdieping Loonvordering).

Vragen

Als u vragen heeft over deze cursus, kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bellen (0184-499 494) of e-mailen (mail@lokbel.nl).

Aanmelden
   voor (start)datum: 22-11-2018

NIEUWS

Academie Lokale Belastingen ● Tel: 0184-499 494 ● E-mail: mail@lokbel.nl | KvK 09114791 | Algemene Voorwaarden | Privacy Policy | powered by: CB-WebDesign.NL | Login