Themadagen >> Themaochtend Kennismaking gemeentelijke heffingen

Themaochtend Kennismaking gemeentelijke heffingen

In deze themaochtend wordt u geïnformeerd over de hoofdlijnen van de diverse gemeentelijke heffingen. De (on)mogelijkheden van alle gemeentelijke heffingen worden kort besproken. Ook wordt het verschil tussen belastingen en rechten (retributies) toegelicht.

Voor wie

De themaochtend is bestemd voor iedereen die in kort bestek nader wil kennismaken met de gemeentelijke heffingen. Dat kunnen zijn afdelingshoofden, teammanagers, functioneel beheerders en applicatiebeheerders van gemeenten en samenwerkingsverbanden, maar ook medewerkers die verbreding zoeken in hun functie of nieuw in het vakgebied starten.

Doel

Na afloop van deze bijeenkomst heeft u inzicht in de wettelijke basis van de gemeentelijke heffingen en de beleidsmatige vrijheden die gemeenten hebben bij hun heffingen. Ook bent u dan op de hoogte van de belangrijkste actuele ontwikkelingen en jurisprudentie op dit terrein. De themaochtend is bijzonder geschikt als basis voor nadere studie en verdieping.

Docent

De themaochtend wordt verzorgd door een fiscaal-juridisch adviseur van Van den Bosch & partners, belastingadviseurs voor overheden. (www.vandenbosch-partners.nl)

Duur

1 dagdeel. De bijeenkomst vangt aan om 09.00 uur en eindigt om 12.00 uur.
Na afloop wordt de themamiddag Kennismaking invordering lokale heffingen verzorgd.
(lees meer...)

Datum en locatie

27 november 2018, Cursus- en Vergadercentrum Domstad te Utrecht. 

Prijs

€ 250,-- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal (voor de themaochtend Kennismaking gemeentelijke heffingen).

€ 475,-- exclusief BTW en inclusief lunch en lesmateriaal (voor de themaochtend Kennismaking gemeentelijke heffingen en de en de themamiddag Kennismaking invordering lokale heffingen).

Vragen

Als u vragen heeft over deze cursus, kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bellen (0184-499 494) of e-mailen (mail@lokbel.nl).


 

Aanmelden
   voor (start)datum: 27-11-2018

NIEUWS

Academie Lokale Belastingen ● Tel: 0184-499 494 ● E-mail: mail@lokbel.nl | KvK 09114791 | Algemene Voorwaarden | Privacy Policy | powered by: CB-WebDesign.NL | Login