Themadagen >> Themamiddag Actualiteiten Ondernemersfonds/BIZ

Themamiddag Actualiteiten Ondernemersfonds/BIZ 

Bent u als ambtenaar of ondernemer betrokken bij het oprichten van een ondernemersfonds, of loopt de financieringswijze van het huidige ondernemersfonds binnenkort af? Dan moet u zich realiseren dat de ervaring leert dat het organiseren van een (nieuw of voortgezet) ondernemersfonds minimaal 3 maanden in beslag neemt. En dan moet iedereen wel meewerken! Het is dus zaak om er tijdig bij te zijn en goed geïnformeerd aan de slag te gaan.

Weet u de juiste juridische volgorde voor het opstarten van een ondernemersfonds? Wat is de juiste financieringswijze voor een ondernemersfonds? Is dat de BIZ, de reclamebelasting, of misschien wel de OZB? Kent u de (on)mogelijkheden van deze financieringswijzen en de jurisprudentie daarover? Wanneer moet de stichting of vereniging opgericht worden? Mogen promotiekosten nu wel of niet (deels) worden verhaald? Mogen bepaalde groepen van ondernemers/gebruikers worden vrijgesteld? Moeten naast gebruikers ook eigenaren meebetalen, en zo ja, in welke juridische vorm moet dat dan worden gegoten? Hoe loopt u het minste risico als er bezwaar- en beroepsprocedures komen?

Op deze en andere vragen gaan we in bij de themamiddag Actualiteiten Ondernemersfonds/BIZ. Onze jarenlange ervaring met de invoering en werkwijze van deze verschillende financieringsvormen staat borg voor praktische, bruikbare adviezen.

Het is mogelijk om vooraf eigen vragen in te brengen. Deze zullen dan worden behandeld tijdens de themamiddag.

Voor wie

Deze bijeenkomst is met name bestemd voor beleidsmedewerkers van gemeenten en samenwerkingsverbanden die verantwoordelijk zijn voor en betrokken zijn bij de fiscaal-juridische aspecten van de ondernemersfondsen.

Docent

Als docent treedt op een fiscaal-juridisch adviseur bij Van den Bosch & partners.

Doel

Na afloop van deze themabijeenkomst bent u op de hoogte van de actualiteiten over de
fiscaal-juridische aspecten van ondernemersfondsen/BIZ.

Duur

1 dagdeel. Het programma vangt aan om 13.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Datum en locatie

11 oktober 2018, Cursus- en Vergadercentrum Domstad te Utrecht.

Prijs

€250,-- p.p., exclusief 21% BTW en inclusief lesmateriaal.

Vragen

Als u vragen heeft over deze cursus, kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bellen (0184-499 494) of e-mailen (mail@lokbel.nl).


 

Aanmelden
   voor (start)datum: 11-10-2018

NIEUWS

Academie Lokale Belastingen ● Tel: 0184-499 494 ● E-mail: mail@lokbel.nl | KvK 09114791 | Algemene Voorwaarden | Privacy Policy | powered by: CB-WebDesign.NL | Login