Themadagen >> Themadag Precario- en reclamebelasting

Themadag Precario- en reclamebelasting 

In deze themadag behandelen we de reclamebelasting en de precariobelasting. Deze heffingen zijn de laatste jaren onmisbaar geworden bij de lokale belastingen.

In deze themadag zoeken we vanuit de theorie aansluiting bij de (lokale) praktijk en de actualiteit. De (on)mogelijkheden van beide heffingen worden behandeld. Aan de hand van
beeldmateriaal bespreken de twee docenten allerlei praktijkvoorbeelden.

De onderwerpen die met jurisprudentie en praktijkvoorbeelden worden toegelicht zijn:

1. Reclamebelasting als instrument (voeding ondernemersfonds)
2. Essentiële elementen reclamebelasting (o.a. afbakening gebied, belastingplicht, heffingsmaatstaf, vrijstellingen)
3. Essentiële elementen precariobelasting (o.a. belastingplicht, heffingsmaatstaf, vrijstellingen)
4. Optimalisering van beide heffingen
5. Aansluiting bij vergunningverlening
6. Aansluiting bij gemeentelijk beleid
7. Nieuwste jurisprudentie op het terrein van jurisprudentie kabels en leidingen
8. Overgangsrecht afschaffing precariobelasting op kabels en leidingen van nutsbedrijven

Tijdens en voorafgaand aan de dag kunt u uw eigen casussen voorleggen aan de docenten.

Voor wie

De cursus is bestemd voor degenen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van belastingheffing ter zake van precario- en reclamebelasting en in de antwoorden op de vragen die zich daarbij in de praktijk voordoen. Deze dag is geschikt voor hoofden Belastingen, beleidsmedewerkers Belastingen, medewerkers van detacheringsbureaus en anderen die belast zijn met de uitvoering van deze heffingen bij gemeenten, waterschappen of samenwerkingsverbanden.

Doel

Inzicht en kennis verwerven in de mogelijkheden die lokale overheden hebben om het plaatsen van voorwerpen op, onder of boven gemeentegrond resp. het doen van openbare aankondigingen, zichtbaar vanaf de openbare weg, te beheersen door middel van belastingheffing.

Werkwijze

Tijdens deze dag worden de (on)mogelijkheden besproken van precario- en reclamebelasting. Theorie en lesstof worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden. De cursisten kunnen problemen uit de eigen dagelijkse praktijk inbrengen en met elkaar discussiëren.

Docenten

Als docenten treden op mr. R.M.M. (Robert) Duits, vennoot en fiscaal-juridisch adviseur bij Van den Bosch & Partners, en A.F.N. (Toine) van Ierland, directeur van LEGITIEM BV te Velp; een bureau dat zich volledig richt op controle, inventarisatie en onderzoek in het totaal van lokale belastingen en lokaal verstrekte vergunningen. LinkedIn Toine van Ierland

Duur

2 dagdelen (1 hele dag). Het programma vangt aan om 09.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Datum en locatie

21 juni 2018, Cursus- en Vergadercentrum Domstad te Utrecht.

Prijs

€ 475,-- p.p., exclusief 21% BTW en inclusief lunch en lesmateriaal.

Vragen

Als u vragen heeft over deze cursus, kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bellen (0184-499 494) of e-mailen (mail@lokbel.nl).

 

NIEUWS

Academie Lokale Belastingen ● Tel: 0184-499 494 ● E-mail: mail@lokbel.nl | KvK 09114791 | Algemene Voorwaarden | Privacy Policy | powered by: CB-WebDesign.NL | Login