Themadagen >> Themadag Belastingverordeningen

Themadag Belastingverordeningen

Hoewel er modelverordeningen zijn, dient men kennis en inzicht te hebben in de spelregels waaraan een belastingverordening moet voldoen. Een onverbindendverklaring van een verordening heeft vaak verstrekkende fiscale en financiële gevolgen voor de betreffende gemeente of het waterschap. Het beperken van de schade is natuurlijk van groot belang in zo’n situatie. Dan rijzen er allerlei vragen. Geldt de verklaring ook voor andere aanslagen? Kan
de aanslag worden gebaseerd op een oudere verordening, zodat niet de gehele opbrengst verloren gaat? Had de onverbindendverklaring voorkomen kunnen worden?

Doel

Tijdens deze themadag leert u aan welke eisen een belastingverordening moet voldoen. U krijgt inzicht in de aard van de gebreken die aanleiding vormen voor onverbindendverklaring door de belastingrechter. Tevens wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden getoetst of u de mogelijke valkuilen in een belastingverordening kunt benoemen en herstellen.

Voor wie

Deze themadag is bestemd voor onder andere (beleids)medewerkers van afdelingen Belastingen en Financiën van gemeenten, waterschappen, samenwerkingsverbanden en provincies.

Werkwijze

Tijdens de dag krijgt u inzicht in de aard van de gebreken die aanleiding vormen voor onverbindendverklaring door de belastingrechter. Tevens wordt aan het einde van de themadag aan de hand van praktijkvoorbeelden getoetst of u de mogelijke valkuilen in een belastingverordening kunt benoemen en herstellen.

Docenten

De themadag wordt verzorgd door mr. A.A.C. (Arnaud) Bruijns, als fiscaal-juridisch adviseur verbonden aan Van den Bosch & partners. Linkedin Arnaud Bruijna

Duur

2 dagdelen (1 hele dag). De bijeenkomst vangt aan om 09.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Datum en locatie

28 juni 2018, Cursus- en vergadercentrum Domstad te Utrecht.

Prijs

€ 475,-- p.p., exclusief 21% BTW en inclusief lesmateriaal.

Vragen

Als u vragen heeft over deze cursus, kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons bellen (0184-499 494) of e-mailen (mail@lokbel.nl).

NIEUWS

Academie Lokale Belastingen ● Tel: 0184-499 494 ● E-mail: mail@lokbel.nl | KvK 09114791 | Algemene Voorwaarden | Privacy Policy | powered by: CB-WebDesign.NL | Login